Samsung Syncmaster 931BF teszt, tapasztalatok

Tudomásom szerint nincs az az üzlet, ahol rendes körülmények között kipróbálhatóak lennének a monitorok. Mit értek ezalatt? Kényelmesen elé ülni és jó fényviszonyok mellett – nem neonfény :-) – megtekinteni a képet, aminek a forrása semmiképpen sem egy száz felé osztott analóg jel.

Ennek hiányában megpróbálunk a fórumokon tájékozódni, de sajnos az, hogy mennyire szép a kép vagy, hogy mennyire ergonomikus az adott készülék az egy nagyon szubjektív dolog.

Az alábbiakban megosztom a tapasztalataimat a 931BF -fel kapcsolatban. Nem szeretnék senkit sem lebeszélni erről a típusról, de szeretném felhívni a figyelmet a készülék gyengéire, amiket a “filmre és játékra is jó, nincs semmi utánhúzás” típusú hozzászólásokból nem tudhattam meg a fórumokon.

  • - a kijelző talpazata majdnem teljesen fix, csak a dőlése állítható, csak hátrafelé és csak nagy erőkifejtés árán
  • – tehát nem állítható sem a magassága, se nem forgatható
  • – a menüben történő navigálás kényelmetlen
  • – csak egy darab egyedi beállítási profil lehetséges, a többi előre definiált
  • – a bekapcsológomb körüli kék fény erős és sötétben zavaró lehet
  • – a mellékelt színbeállító szoftver lassú, használhatatlan és nem dokumentált
  • – túl erős a háttérvilágítás, nem lehet megfelelően leszabályozni sem.

Főleg ez utóbbi a problémás. Hiába veszem le a kontrasztot és fényerőt nullára, még az is sok. Gyakorlatilag nullás fényerőn és kontraszton is még majdnem használható. Ha valaki tud valamilyen belső állítási lehetőséget, kérem írja meg.

Ezen kívül még egy érdekes dolgot tapasztaltam. Néha ha hirtelen ránézek a kijelzőre pl. a firefox eszköztárára, akkor pixelesnek találom a képet ami egy pillanat múlva már “eltünik” azaz a szemem hozzászokik. Ilyet még máshol nem tapasztaltam, nem tudom mitől lehet.

Leave a Reply

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

Subscribe without commenting