tft vásárlás

Milyen szempontok szerint válasszunk?

- 17″ vagy 19″ ?
- wide?
- dvi?
- tco03?
- garancia?

17″ vagy 19″ ?

Mivel jelentős árkülönbség nem volt, így a 19″-est választottam, de nem vagyok benne biztos, hogy az irodai munkához ez az előnyösebb. Én egy picit nagynak találom kijelző felületét, ráadásul a felbontása 1280*1024, azaz nem nagyobb mint egy 17″-esé.

wide vagy nem wide?

Állítólag munkához a normál kijelző jobb mint a wide. Ebben lehet valami. Nagy különbség a két felbontás között nincs, de mivel a wide nem csak szélesebb hanem alacsonyabb is, ezért pl. a weblapokból kevesebb látszik egyszerre. Tulajdonképpen a filmeken kívül semmi nincs ami ajánlatos lenne ehhez a képarányhoz és esetlegesen még problémák is adódhatnak a régebbi videokártyákkal, driverekkel vagy programokkal. Ezt a gyanút a wide alacsonyabb ára is csak erősíti.

szükséges-e a dvi?

IGEN. Még akkor is, ha a gépünk jelenleg nem támogatja azt. Amennyiben sajnáljuk azt a plusz pár ezer forintot a dvi-ra, könnyen szembesülhetünk azzal aproblémával, hogy egy nem megfelelően működő vagy leárnyékolt alkatrész miatt zavaró tényezők jellenek meg a képernyőn. Ezeknek a zavaroknak a kiküszöbölése több pénz és energia lenne mint a dvi ára. wifi és egyéb rádiós berendezések használata esetén elengedhetetlen!

tco03?

Már korábban írtam egy bejegyzést a tco03 tanusítvány meglétének szükségességéről, sajnos újabbat nem tudok, várom a hozzászólásokat.

garancia?

Nagyon fontos, hogy milyen garanciát vállalnak az adott készülékre és azt csak akkor higgyük el ha le van írva. Azért mondom ezt, mert Vannak üzletek ahol ezeket a készülékeket 3 napos pixel garanciával árulják, ellenben azzal, hogy a samsung pixel policy-ja nem így szól.

Felhívtam egy ilyen üzletet, arra a kérdésemre, hogy a helyszínen kipróbálható-e a készülék, az volt a válasz, hogy nem szívesen, mert időigényes. Az ilyen kereskedőket messziről kerüljlétek el!

Samsung Syncmaster 931BF tapasztalatok

Leave a Reply

*
To prove that you're not a bot, enter this code
Anti-Spam Image

Subscribe without commenting